Aloitin eilen työt täällä Ubudissa Balilla. Asiakkaani on Suomessa, teen IT-konsultin työt internetin kautta. Kannoin huoneeseeni parvekkeelta tuolin ja pöydän, johon läppärin laskin. Muuten ei huonekaluja ole paitsi sänky, kaappi ja lipasto. Katossa hurisee tuuletin, mikä on tarpeen -- muuten on liian kuuma.

Hostellissa ei ole kovin nopea langaton nettiyhteys mutta riittävä. Ikävä kyllä se on välillä tunnin tai kaksi pois päältä. Onneksi on töitä, joita voi tehdä ilman nettiä ja odottaa, että yhteys palaa. Muitakin langattomia nettejä on ympärillä, miniläppäri löytää niitä 8 kpl. Jotkut ovat ravintoloiden nettejä. Kun siellä käy syömässä ja kysyy salasanan, voi sitä käyttää hätätilassa omasta huoneesta, jos hostellin netti on poikki (tosin ravintoloiden langattomat netit ovat huoneessani melko heikkoja).

Olen tehnyt kolmena aamuna peräkkäin kävelyn riisipellolla, 12-15 km. Lähden klo 5-6 pimeällä, palaan klo 9 maissa, jolloin syön hostellin aamiaisen. Minulla on kävellessä mukana kamera, jalusta, sateenvarjo.

Eilen juttelin pitkään aamukävelyllä thaimaalaisen eläkeläisnaisen kanssa. Käveltyämme tovin istahdimme riisipeltokahvilaan -- muita siellä ei niin varhain ollut. Hän oli fyysisesti hauras viisas nainen, joka kertoi elämästään monissa ammateissa ja lopulta pankkiirina. Hulluja päähänpistoja on ollut. Vaellettuaan takavuosina Mount Everestin perusleiriin, josta hänet sitten kannettiin vuoristotaudin takia pois, hän on alkanut ihailla Sir Edmund Hillarya, Mount Everestin ensivalloittajaa, miestä, joka siirtyi elämässä aina luontevasti vaiheesta toiseen saavuttaen paitsi fyysisiä myös henkisiä maaleja. Vedin lompakostani Uuden Seelannin 5 dollarin setelin, jossa on Sir Edmund Hillaryn kuva. Olen säästänyt sen. Minäkin ihailen häntä. Matkustamisessa maisemat ja luonto on 40%, tavatut ihmiset 60%, sanoi hän.

Alla oleva peltokahvila on eri kahvila, sillä siellä juttelin tuon malesialaisparin kanssa, joka asuu Adelaidessa Australiassa.

1294150529_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt taitaa ajatus katketa, joten menen nukkumaan. Huomenna uusi riisipeltokävely ja työpäivä. Hyvää yötä.