Omistan Indonesian ensimmäisen blogikirjauksen Suomen naapurilleni Jokelle, joka vasta keksi alkaa lukea tätä verkkopäiväkirjaa. Hänen pyynnöstään otsikossa on sana Bali kolmesti (on kuulemma selkeämpää silla lailla -- varmasti löytää).

Olin sopinut, että joku hakisi minut hostellille suoraan kentältä..

1292847184_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

.. mutten löytänyt nimeäni kylteistä. Niin otin taksin hostellille (täällä sanotaan "homestay") mutta vain huomatakseni, ettei varausta ollutkaan ja paikka täynnä. Minulle selvitettiin, etten ollut kirjoittanut ennakkosähköposteissa, että "OK" vaan asia oli jäänyt heidän kannalta ilmaan, joten varausta ei ollut tehty. Heti rupesi tuntumaan, että täällä on eteläamerikkalainen suhtautuminen asioihin (=ei pyritä oikomaan mahdollista väärinkäsitystä heti, sillä ehkä väärinkäsitystä ei olekaan, vaan reagoidaan jälkeenpäin vasta kun on pakko).

Muuten on 25 astetta lämmintä, pilvistä, hiostavaa, jotenkin sekavaa ja varahostellissa ei ole langatonta nettiä. Kirjoitan tätä siis kahvilassa.

1292847215_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miksi tänne tulin? Minulla on aavistus, että maailma menee mullin mallin vielä elinaikanani, joten on parempi totutella mullistelemaan omaa elämää vähän kerrallaan joka vuosi. Vain pölvästit luulevat kaiken jatkuvan samalla (turvallisella) lailla ikuisesti. Matkalukemisena on Jack Kerouacin Dharmapummit, joka sopii matkan toistaiseksi epämääräiseen henkeen loistavasti.

Ja onhan täällä tulivuoriakin, mutta siitä lisää toiste.