Blogin nimestä. Rotuaari on Oulun kävelykatu. Seppo Valjuksen muotoilema veden voitelemana pyörähtelevä metrinen ruskea kivipallo on sen symbolinen keskus.

 1243276220_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minulla ei ole Oulun läänin karttaa. Kävin tänään kysymässä karttaa kivipallon viereisestä kirjakaupasta. Ei ole. Meni tilaukseen ja pitäisi tulla torstaina.

Muuta. Yö teltassa oli suht lämmin. Olisin tosin halunnut pakkasta ja koettelemuksia, jotta karaistuisin.

Aloitin työnteon leirintäalueen oleskelutilassa. Aamiaisen laittajia ja pyykinpesijöitä ilmaantui minua häiriköimään suurin piirtein 3 kpl, sillä suurin osa laittaa aamiaista asuntoautoissaan. Telttailijoita täällä ei vielä monta ole, paitsi joitakin belgialaisia ja saksalaisia moottoripyöräilijöitä matkalla Nordkapista kohti Jämsää, jossa on joku iso tapaaminen. Nyt illalla tässä oli enemmän hälinää, kun suomalaisilla lintuharrastajilla oli jokin pieni illanvieton tapainen, joka tosin loppui jo.

Työt luistivat, ei siinä sen kummempaa.

Briefly in English. The name of this blog "Rotuaari" comes from the pedestrian zone in the center of Oulu. The stone ball in the photo is the center and most memorable single item in Rotuaari.