Muutama yhteenveto Oulun retkestä.

Ensin suurkiitokset kaikille oululaisille, jotka tapasin ja jotka auttoivat erikseen mainiten Heidi + tytöt, Jukka, Antti, Jari, Raino + Anne + Ulla, Outi + Rasmus, Jarmo ja Sami.

1245686245_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yövyin siellä 28 yötä, tein etätöitä tunteina laskien noin 14 päivää 19 työpäivän aikana, meloin 15 päivänä 539 km, pyöräilin noin 300 km.

Oulun leirintäalue Nallikari ei ollut paras mahdollinen työpiste. Oma rauha ei ollut taattu, koska läppärin sähköntarve ajoi minut yleisiin tiloihin, jossa muut turistit saattoivat keskeyttää työt tai puhelinpalaverit milloin vain. Keskittymisvaikeuksia minulla ei ole, joten sujui noinkin. (Aiemmissa etätyöpaikoissa Ruotsin Karlstadissa, Taiwanin Kaohsiungissa ja Uuden Seelannin Christchurchissa minulla oli oma työhuone tai vähintään jaettu työhuone.)

Retkimelontakohteena Oulun lääni oli monipuolinen. Lapin karuutta siellä ei toki ole, mutta erämaisia jokia on. Oulun avokanotistit suosivat Hossaa eli Oulujoen latvoja. Siellä voisi joskus käydä kuten myös melomassa jo melomieni jokien sivuhaaroja kuten Livojoen ja Siuruanjoen. Ei kuitenkaan tänä vuonna.

Oulussa matkalukemisena ollutta Jack Londonin Kultaa ja kuntoa voi suositella jokaiselle retkeilijälle. Se kertoo Klondiken kultaryntäyksestä ja karuista olosuhteista. Hieno kirja! Myönnän: Minun erätaitoni ovat paperia noiden sata vuotta sitten eläneiden retkeilijöiden rinnalla. Kirjassa teki vaikutuksen monikin seikka, joista mainitsen kaksi: 1800-luvun lopun ihmisillä oli aktiivinen suhde yhteiskuntaan, luontaista suhteellisuuden tajua, ja tunne siitä, että elämä tehdään itse ilman valmiiksi tallattuja polkuja. Kirjassa on myös hauska tapa puhua sisäisistä vaikuttimista, vihjeistä, jotka ovat motiivina monille teoille.

Hmm. Minusta tuntuu, että olen saanut vihjeen, että tätä blogia on jatkettava. Lisään tänne seuraavan kuukauden aikana tulevat retkeni Lofooteille (patikointia, melontaa) ja Intiaan (täydellinen auringonpimennys).

Briefly in English. Oulu trip summary: 28 nights, 12 work days of total 19 work days, 15 canoeing days, 539 km canoeing, 300 km bicycling. This blog still continues, because I'm going to include photos from Lofoten (Norway) and total solar eclipse (India) here.