Verrattuna aiempiin etätyöretkiin Uuteen Seelantiin, Ruotsiin ja Taiwaniin tämä Ouluun muutto tuntuu helpolta. Kaupasta saa tuttuja tuotteita, ei ole tarvetta puhua vieraita kieliä, raha on euro, passia ei tarvita ja Oulussa asuu muutamia tuttujakin.

1243194097_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kun juna pysähtyi tänään sunnuntaina 24.5.2009 aamulla Oulun asemalle, vastassa oli Heidi kolmen tyttären kanssa. Hän kuskasi minut Nallikarin leirintäalueelle, johon kokosin teltan, ja sitten tarjosi kotonaan aterian, jossa hassuttelin tytärten kanssa.

1243193126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yllä olevat kuvat otti Heidi, paljon kiitoksia!

Tämäkin perin tuttu kuvio: Ostin polkupyörän Kempeleen Biltemasta, kokosin sen ja toin Ouluun. Sitten kävin kaupassa ostamassa peruselintarvikkeet ja laitoin ensimmäisen aterian. Tutustuin illan mittaan polkupyörällä ympäristöön, jona aikana tein havainnon, että Oulussa on tosi paljon vettä, saaria ja siltoja.

Kiva juttu. Teki jo mieli koota kanootti ja lähteä saarten väleihin, mutta mereltä puski sumua joten näkyvyys oli aika kehno eikä tässä sentään niin hoppu ole. Kirjoitan tätä leirintäalueen yhdistetyssä ruoanlaitto-/oleskelutilassa, jossa on telkkarikin, josta tulee uutisia suomeksi. Nettitikku pelittää hyvin ja blogi päivittyy.

Ai niin. Näin ja tunnistin ensimmäistä kertaa elämässäni lapasotkan! Siis vesilinnun, joka on tukkasotka ilman tukkaa. Niiden muuttoreitti kulkee länsirannikkoa pitkin, ei koskaan etelärannikkoa. Muistaako joku muu mitä muita lajeja kulkee vain länsirannikkoa? Minulla jäi lintukirja (ja kiikarikin) kotiin, en voi tarkistaa.

Briefly in English. Starting from today 24 May, 2009, I live in Oulu. This travel is in many ways similar to the experience in Sweden in May-June 2008 (I live in a tent and already bought a bicycle from Biltema). Canoeing in local rivers is the most interesting part, so let's see how this continues. The photos above = My friend Heidi took them to capture how his daughters help me put up the tent. Thanks a lot Heidi for your help -- without you my start here wouldn't have been so smooth and easy!