Jippii, rinkka tuli perille.

1262680995_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Se on siis tuo vihreä juttu vasemmalla. Eikä kestänyt kuin 2,5 päivää.

Huone rinkan ympärillä on kotini Dunedinissa, tai sen kakkostalon olohuone, jonka pöydälle (kuvassa takana) olen virittänyt läppärit. Muutaman tunnin olen kokeillut, että työt luontuvat langattoman netin yli. Huomenna koetan omasta huoneesta.

Matkatavaroiden saapuminen on iso juttu. Ennen sitä olo täällä oli puolinainen. "How are you doing" -kysymykseen olen vastannut vaihtelevasti "fine" (joka ei ole ollut totta) tai "almost fine" (jos on tuntunut, että toinen ihminen jaksaa kuunnella, että matkatavaroiden puute ketuttaa).

Almost fine -tyypin ihmisiä olivat Queenstownissa mm. naapurihuoneen mukava Sveitsin tyttö Rikarda (kiertää Seelantia ryhmämatkalla) ja monikulttuurinen aussikolmikko (yksi alunperin intiasta, toinen filippiineiltä, kolmas aito aussi).

Mitä tänään?

Aamulla sain varmuuden, että saan Dunedinista asunnon kivalta paikalta. Niin soitin lentoyhtiölle, että toimittavat matkatavarat suoraan Dunediniin. Buukkasin itseni ulos Queenstownin majoituksesta, bussilla Dunediniin ja taksilla asunnolle.

Täällä oli vastassa Carol, joka majoittaa eri huoneisiin lyhyt- ja pitkäaikaisia asujia. Sain valita 5 eri huoneesta. Valitsin sen, joka on lähinnä wlan-tukiasemaa. Muutenkin huone on ok: sänky, oma vessa, nojatuoli, kaappeja. Suihku on jaettu muiden kesken.

Palasin keskustaan bussilla 4 km. Kävin pyöräliikkeessä, jossa luvattiin, että kokoavat minulle edukkaan fillarin torstaiksi. Hyvä, sillä Dunedinissa on paljon tutkittavaa. Mitä se on, siihen palaan myöhemmin (liittyy mereen ja eläinyhdyskuntiin).

1262683198_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Palasin bussilla takaisin. Jäin pois supermarketin kohdalla, josta kävelin asunnolle 15 minuuttia. Lentoyhtiö oli jättänyt sähköpostiin lausunnon, että täytyy soittaa, jotta matkatavaroiden toimitusajasta voi sopia. Soitin talon puhelimella (paikallispuhelut kuuluvat huoneen hintaan).

Mahtavaa. Enää ei tarvitse käyttää koko ajan yksiä sukkia ja vaelluskenkiä. Huomenna aion kuulkaa vaihtaa sukat!

Briefly in English. From now on I'm living in Dunedin, which is a nice city with oceanic views (though I've not yet seen the ocean). I rented here a room so that I can work here. Most important, after 2,5 days, the flight company finally delivered my luggage.